La llicència de caça

És un document nominal i intransferible obligatori per poder caçar dins del territori de Catalunya

Per caçar, a més a més de la llicència, cal tenir el permís del titular del terreny en el cas de practicar la caça a les Àrees privades de caça.

També cal tenir un permís específic per caçar a les Reserves nacionals de caça o a les Zones de caça controlada.

Hi ha diferents tipus de llicències de caça:

Llicència tipus A: Caça amb armes de foc i assimilables.

Llicència tipus B: Caça amb altres procediments autoritzats.

Llicència tipus C: Per tenir canilles.

Llicència tipus JA: Caça amb armes de foc per a majors de 65 anys.

Llicència tipus JB: Caça sense armes de foc per a majors de 65 anys.

Llicència tipus AT: Caça amb armes de foc i assimilables durant 15 dies seguits.

Segons la durada, hi ha llicències tipus A d’1, 3 o 5 anys de vigència.

A través d’aquest enllaç accediu a la pàgina de la Generalitat de Catalunya on podeu sol·licitar, pagar i adquirir la llicència de caça per Catalunya on-line:

LLICÈNCIA DE CAÇA PER CATALUNYA

És a dir, un caçador està obligat a tenir el permís d’armes, la llicència de caça i l’assegurança de danys a tercers, en qualsevol modalitat que practica. Així, tot caçador que no vulgui concursar, ni competir, ni afiliar-se a una Societat de Caçadors federada, no estaria obligat a tenir la llicència federativa.

Però en el cas que el caçador vulgui competir en proves organitzades i reglades per la Federació o afiliar-se a una Societat Federada de Caça, sí està obligat a obtenir la llicència federativa.

Encara així, tota aquella persona que no vulgui competir, pot estar federada i gaudir dels avantatges que això comporta.

El caçador federat compta amb una assegurança de danys propis, el qual cobreix les despeses per accident del propi caçador, despeses que no estan contemplades en l’assegurança obligatòria. És per això, que va inclòs en la llicència federativa.

Si esteu interessats en federar-vos us deixem un enllaç a la web de la Federació Catalana de Caça on teniu tota la informació al respecte.

FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA 

Si no voleu fer aquest tramit online, també us donem l’opció de tramitar la llicència a la nostra oficina. Només heu de descarregar el document que us facilitem a continuació i portar-lo emplenat a l’oficina.

Per qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte amb nosaltres passant-vos per l’oficina o per telèfon, per correu electrònic o a través del web en l’apartat de CONTACTE.

La direcció de l’oficina, l’horari i el telèfon també estàn indicats en l’apartat de contacte.